Uskavigården Camping

Uskavigårdens Camping

Uskavigårdens lugna och avkopplande camping erbjuder natur- och sjönära platser för tält, husbil och husvagn. Campingen har 50 elplatser och cirka 50 platser utan el. Alla platser på campingen har närhet till sjön Usken och det finns träd som omger området. Tältängen ligger på en separat yta och där kan man slå upp tältet precis vid sjökanten. Campingen lämpar sig till gästen som inte vill campa i storstaden, som vill komma ut på landsbygden och uppleva äkta svenskt landskap och kulturrika bygder. Våra campingplatser har måtten 10×10 meter, så reser ni med ett längre ekipage är ni välkomna att ringa eller maila oss i förväg. I mån om plats ordnar vi självklart.

WiFi finns på hela området och är gratis för våra gäster.

Priser Camping

Lågsäsong
(sep och apr)

Högsäsong (maj-aug)

Tält

Tält skolklasser och grupper

Camping för Tält, Husvagn & Husbil

Uskavigårdens Camping har öppet året om och självklart ingår tillgång till vårat fina servicehus, som håller hög standard. Du som betalande gäst har tillgång till faciliteterna som vi håller rent dagligen. Efter en omfattande renovering har vi fått en gott rykte bland våra gäster att vara den ”renaste campingen” dom besökt. 

Servicehuset ligger på nedre delen av vandrarhemmet Gruvfogden, och har fullt utrustat kör med tillgång till kyl, frys och spis. Matsalen har 24 sittplatser kring 4 bord, och ytterligare 1 bord med 4 stolar i ett avskilt utrymme. Här finns också en hörna med soffa, fåtölj och TV. Vi har även ett litet bibliotek där man kan låna, byta eller köpa böcker under sin vistelse. Våra gäster beskriver vår camping som lugn och fridfull. Inte för liten eller för stor. Alltså helt lagom. 

Norra delen av campingen har såväl den vacker sjöutsikt. Eftersom det är något längre ifrån servicehuset i Gruvfogden finns här ett mindre hus med toalett och dusch, men man behöver gå till Gruvfogden för kök och disk.

Endast våra betalande gäster har fått en tagg för åtkomst till faciliteterna. 

Camping med aktiviteter för stora och små

Tre lekplatsområden finns på området, anpassade till små som stora barn. En mindre lekplats finns också vid badplatsen, hinkar och spadar finns där att låna. I receptionen kan man låna bollar, kubbspel och annat kul. 

Receptionen är bemannad under maj-september. Här har vi mini-shop där det går att köpa enklare varor för att kunna laga lunch eller middag. Här finns även en frys med bröd, matlådor från våran egen restaurang, samt ett enklare utbud av frysta varor. Sedan finns även ett kioskutbud med glass, godis och dricka. Däremot säljer vi inte alkohol eller tobak.

Påfyllning av färskvatten finns på tre ställen på gården och självklart går det även att tömma latrinen och gråvatten på utmärkt ställe. Miljöstationen ligger på vägen ut från campingen och vi önskar att alla våra gäster tar sitt ansvar och sorterar sina sopor. 

Hos oss finns flertalet aktiviteter att ta sig an utan att behöva lämna gården med bil. På andra sidan vägen har Bergslagsleden etappstopp och Uskavis egna rundslinga startar och börjar här. Med cykel, hyrd av oss, kan man ta sig runt sjön Usken eller besöka naturreservatet Leijakärret. Läs mer om aktiviteter här

Ett dagsbesök i trästaden Nora är definitivt värt ett besök! Glöm då inte att smaka på den berömda Nora Glassen efter ett besök i dom mysiga affärerna. På Uskavigården kan man stanna länge.

 

Uskavigården Översiktskarta

Översiktskarta

Har du svårt att hitta i området?

Titta på vår översiktskarta!

(Observera att kartan inte är skalenlig)

Säsongscamping

Camping
Säsongsplats april-sept

Elmätare godkänd för utomhusbruk lånas av Uskavigården. Frånkopplas mätaren under avtalsperioden debiteras 500 kr.