På onsdagar bjuder vi in dig till cafékvällar på Uskavi. Lyssna på något spännande och intressant samtidigt som du avnjuter en kvällsfika i bergslagsmiljö. Kvällen avslutas med en kort betraktelse.
Tid: 19.00
Plats: I Restaurangen eller om vädret tillåter i parken utanför.
Entré: 50 kronor (kan betalas kontant i entrén, i receptionen eller via swish.)

27/6 – Ett konstnärsliv med Gösta Berg
Medverkande: Gösta Berg
Gösta Berg är konstnären som huvudsakligen målar landskapsmotiv men även porträtt i olja och akvarell. Han är pappa till Uskar, Uskavis logga som bland annat hänger på väggen i Masmästaren.
Läs mer: Atelje Gösta Berg (länk öppnas i nytt fönster)

 

 

4/7 – Ett ekologiskt glassliv
Medverkande: Björn Johansson
Björn driver företaget En får tacka och har byggt en glassfabrik för att inrikta sig på att göra glass av fårmjölk. Går det? Det och en hel del annat kommer Björn berätta mer om. Glassen finns även till försäljning på Uskavi.
Läs mer: En får tacka – fårglass från Bergslagen (länk öppnas i nytt fönster)

11/7 – Att vara med o förändra ett land med fotboll, skolbyggen och fängelsearbete. Ankarstiftelsen är med och omformar Colombia.
Medverkande: Anders Hagström
Anders är en person med många bollar i luften. Förutom engagemang i Ankarstiftelsen och deras arbete i Colombia driver han hotell och vandrarhem och jobbar som politiker i Örebro kommun. Kom och lyssna på hur vi kan göra skillnad för människor idag.
Läs mer: Ankarstiftelsen och Ankarstifelsens projekt (länk öppnas i nytt fönster)

18/7 – En påse Bergslagsblandning
Medverkande: Åke Mossberg
Åke Mossberg är Nora profilen, ägare till Fotocentralen, som gärna visar bilder och pratar om hemstaden. För visst blir det inte bättre än när en intresserad och engagerad människa delar en påse bergslagsblandning med oss andra.
Läs mer: Länsposten om Åke (länk öppnas i nytt fönster)

25/7 – Vem vill gå flera kilometer för att hämta vatten?
Medverkande: Stig och Mirja Jakobsson.
Om de medverkande: Missionärerna Stig och Mirja Jakobsson har tidigare varit verksamma i bland annat Kongo och Kenya. Där har de ansvarat bl.a. för att bygga kyrkor, brunnsprojekt och hälso- och sjukvårdsarbete. Så följ med till en annorlunda vardag långt från de bekvämligheter vi är vana vid.


Läs mer om tillgänglighet till våra lokaler (klicka på länken, den öppnas i ett nytt fönster).