Restaurangen

Restaurangen åter i egen regi!
De senaste åtta säsongerna har olika arrendatorer hyrt in sig i vårt kök och restauranglokal.  Under 2018 är det återigen dags för oss att driva restaurangen själva.

Kanske kommer ni ihåg Eva Stenquist som under två somrar hyrde restaurangen under namnet HemslEVAt.

Nu är hon tillbaka men anställd husmor och bas i köket av Uskavi.

Bokningar gällande middagar, födelsedagsfirande, minnesstunder, barndop, läger, konferenser kommer från och med nu ske helt via Uskavi.

Klicka in på vår kontaktsida och gör din beställning.


Dagens lunch
Serveras från midsommarveckan till mitten av augusti. Lunchen innehåller varmrätt, salladsbuffé och kaffe med liten kaka.

Söndagslunch
Serveras söndagar i juni, juli och augusti. Söndagslunchen är lite finare och dessert ingår.

Café
Cafét är öppet under perioden vi serverar dagens lunch.

Glass på fårmjölk? En får tacka! 

I år, lagom till nationaldagen, lanseras en för Sverige helt unik glass, en gelato gjord på fårmjölk. Den säljs på Uskavi hela sommaren.

Det handlar om glassen En får tacka®, hantverksmässigt tillverkad på Masmästargården i Danshyttan, ca 15 km norr om Uskavi.

Där finns ett tjugotal tackor av rasen ostfriesiskt mjölkfår, specialiserade för en hög mjölkproduktion, vars mjölk förädlas på gården till en glass av gelatotyp.

Fårmjölkens unika egenskaper ger förutsättningar för att skapa en glass med silkeslen munkänsla, fyllig och rund smak och en härlig fräschör. Fårmjölkens fettsammansättning skiljer sig kraftigt från komjölkens, bl a är dess struktur finare med mindre molekyler vilket gör att man inte behöver tillsätta grädde för att skapa krämighet. Det i sin tur möjliggör att hålla nere fetthalten utan att förlora i krämighet, vilket ger en fräschare och renare känsla i munnen.
Smakmässigt ligger fårmjölken mycket närmare komjölk än getmjölk. I den naturella Fiore di latte släpps den subtila karaktären av mjölkens egen smak fram.Testa fårglass i sommar och upplev något du aldrig smakat tidigare!